Borászat
2004-ben megalapítottuk családi borászatunkat, amely két különböző szőlőbirtokot foglal magába. A Debreczeni Pincészet az Etyek-budai borvidéken (Csabdi-Vasztély), a Ferenczi Szőlőbirtok a Szekszárdi borvidéken (Alsónána) helyezkedik el. A neveinket viselő, nekünk kedves borvidékekről származó borok széles palettáját készítjük a könnyű, reduktív fehérboroktól a sok éves hordós érlelésű vörösekig.
Már a kezdetektől fogva a magas minőségű, tradicionális pezsgőkészítés is lebegett a szemünk előtt, így kifejezetten a hagyományos francia pezsgőklónokkal is telepítettük az Etyek-budai területet. Míg Alsónánán a borvidékre jellemző ízvilág kialakítására törekedtünk. A dombokkal övezet szőlőterületünk kiváló termést ad a fűszeres, gyümölcsös jellegű testes vörösborokhoz.
Borászati filozófiánk lényege, hogy kizárólag saját termelésű szőlőből, a kiváló adottságú ültetvények erősen korlátozott termését feldolgozva készítsünk nagy minőségű borokat évi néhány tízezer palackos nagyságrendben. A magas tőkeszám és a talajhoz közeli tőke kialakítás előnyeit kihasználjuk a lehető legmagasabb minőségű szőlő alapanyag megtermelése érdekében. A több lépcsős szüretnek köszönhetően az elkészíteni kívánt bortípusnak legmegfelelőbb érettségi állapotban lévő szőlőt szüreteljük le.